Akupunktura

Korišćenjem akupunkture, organizam se prirodnim putem dovodi u ravnotežu. Bez ikakvih medikamenata i štetnih dejstava, telo dolazi takoreći do samoizlečenja.

Kako deluje akupunktura?

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, u telu postoje meridijani (energetski kanali) kojima naša energija treba da se kreće nesmetano. Svi organi u našem telu povezani su meridijanima. Na svakom od energetksih kanala postoje stotine akupuknkturnih tačaka. Na osnovu tegoba koje se javljaju, stručnjak u polju akupunkture lako može da zaključi u kojim tačkama je energija blokirana. Stimulacijom tih tačaka, ponovo se uspostavlja cirkulacija životne energije i tegobe nestaju. S obzirom da se pri tretmanu koriste izuzetno tanke iglice koje prave površinski ubod, akupunktura je apsolutno bezbolna. Takođe, iglice su sterilisane te nema bojazni od prenosivih bolesti.

U toku samog tretmana mogu se osetiti:

Neke osobe osete ublažavanje i otklanjanje bolova već u toku tretmana, neke odmah nakon tretmana, a u nekim slučajevima poboljšanje dolazi u roku od nekoliko dana.

Prednosti akupunkture

Akupunkturom se mogu lečiti sledeće tegobe:

Takođe, osim bolesti neuro-mišićnog i koštano-zglobnog sistema, akupunktura se koristi pri tretmanu respiratornih, gastrointestinalnih i ginekoloških tegoba. 

Dakle, akupunktura je neinvazivna metoda koja ne koristi nikakve medikamente, nema štetne efekte, a brzo i efikasno otklanja tegobe.